Spatiu publicitar !
Contactati-ne !
XHLDS - Engine redirect
XHLDS - Engine redirect
Ultimele subiecte
» Anunt Admini 22.03.1012 !!!
Joi Mar 22, 2012 7:43 pm Scris de zUuza

» Schimbare Forum !!!!
Lun Mar 12, 2012 2:47 am Scris de zUuzu

» Noul Forum al sv-ului !!!
Dum Mar 11, 2012 10:05 pm Scris de zUuzu

» Cerere Slot pentru bLn
Dum Mar 11, 2012 9:58 pm Scris de blue

» Bancuri !
Dum Mar 11, 2012 9:52 am Scris de Romeo

» Cerere slot ;))
Sam Mar 10, 2012 11:29 pm Scris de marmota cu mp4

» Cerere slot byBomBoNeLu;x
Sam Mar 10, 2012 9:37 pm Scris de zUuza

» Reclamatie Soarek
Sam Mar 10, 2012 7:37 pm Scris de Maverick

» PROBLEMA CS
Vin Mar 09, 2012 6:23 pm Scris de dNk

» Cerere Slot by oCb^bLn
Vin Mar 09, 2012 3:26 am Scris de zUuza

» Mici probleme
Mier Mar 07, 2012 5:17 pm Scris de dNk

» Important frEEstYle^
Mar Mar 06, 2012 5:04 am Scris de frEEstYle^

» Grup Facebook
Mar Mar 06, 2012 1:01 am Scris de ClauZa

» Donatii
Lun Mar 05, 2012 8:19 pm Scris de -=Vasea=-

» SCUZE PENTRU INACTIVITATE
Lun Mar 05, 2012 3:02 am Scris de Romeo

Control panel
Profilul tau
Informatii
Preferinte
Semnatura
Avatar
Social
Lista de prieteni
Membrii forumului
Grupuri de utilizatori
Mesaje private
Mesaje primite
Mesaje trimise
Subiecte monitorizate
Subiecte monitorizate
Sondaj

Va place noul forum ?

 
 
 
 
 

Vezi rezultatele

Cautare
 
 

Rezultate pe:
 


Rechercher Cautare avansata

Subiecte similare

Despre Botosani (istoria botosaniului)

In jos

Despre Botosani (istoria botosaniului)

Mesaj Scris de MoatZa<3 la data de Dum Oct 04, 2009 2:09 am

Istoria oraşului Botoşani începe din vremuri îndepărtate, fiind menţionat pentru prima dată în documente în anul 1439 (în Letopiseţul Ţării Moldovei al lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]). Totuşi, începutul de viaţă a Botoşaniului datează cu mult înaintea atestării documentare. Situat la confluenţa drumurilor care uneau principalele reşedinţe domneşti ale Moldovei: Siret, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] şi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], într-un punct de legătură favorabilă cu marile drumuri comerciale medievale europene, Botoşaniul a fost un târg cu rolul de principal centru de schimb şi, concomitent, centru de meşteşugari.
Descoperirile arheologice de pe teritoriul judeţului Botoşani, la Drăguşeni, Mitoc, Rădăuţi-Prut, Ştefăneşti, Vorniceni, confirmă faptul că în această zonă au fost prezente aşezări omeneşti încă din paleolitic. Specifice culturii Cucuteni sunt vasele de ceramică şi pământ ars, pictate în 2 sau 3 culori, de un înalt nivel artistic. Dezvoltându-se atât de timpuriu "Botoşanii nu au fost cetate ci târg deschis, fără ziduri" situat la o răspântie de drumuri, ceea ce a dus la un comerţ înfloritor. Se pare că, începând cu [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], dezvoltarea pe care o cunoaşte comerţul aduce oraşului venituri însemnate, iar prima pecete a oraşului a fost un păun cu coada răsfirată ce simboliza podoabele doamnei Moldovei, cumpărate cu bani din venitul târgului.
Marii voievozi ai Ţării Moldovei, [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] şi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], înscriu numeroase prezenţe la Botoşani, în judeţ păstrându-se şi azi ctitoriile domneşti: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]) şi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]) ale lui [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], azi monumente istorice. Tot monumente istorice sunt ctitoriile Doamnei Elena, soţia voievodului [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]: bisericile [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]) şi [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]).
Începând cu a doua jumătate a secolui al XVI-lea, Botoşaniul este condus de un „guvernator” numit de soţia domnitorului, care colectează taxele şi impozitele, asigura menţinerea ordinii publice, pe lângă acesta mai funcţiona şi un consiliu. Acest sistem a încetat în anul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]. Botoşaniul e un oraş care păstrează o structură subterană de târg, cu pivniţe boltite suprapuse. Ele au adăpostit timp de sute de ani mărfurile târgului, constituind şi locul de refugiu al populaţiei în timpul repetatelor invazii. O valoare arhitecturală de necontestat o constituie lăcaşuri de cult vechi de jumătate de mileniu, precum şi zona de târg a oraşului, renumită pentru valoarea arhitecturală a centrului istoric.
avatar
MoatZa<3
Grad 1
Grad 1

Nr. mesajelor Nr. mesajelor : 88
Data nasterii Data nasterii : 13/04/1994
Localizare Localizare : Botosani:(

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum